i

Willaert Nieuwsbrief – 13 juni 2004

 

Beste vrienden van de Adriaen Willaert Foundation

De laatste maanden voel ik mij als een goudzoeker op zoek naar iets nieuws in verband met Adriaen Willaert. Als ik dan iets vind, is het een moment van plezier.

Terwijl ik dit schrijf klinkt op de radio de Missa 'Christus resurgens' van Willaert, life vanuit Izegem ter gelegenheid van de radiomis op Radio 2, gezongen door het prachtige "Roeselaars Kamerkoor' o.l.v. Hans Vandaele.

Dit koor is één van de beste West-Vlaamse koren (provinciaal geklasseerd in hoogste afdeling) en zingt veel en graag Willaert. Vroeger zongen ze ook nog andere van zijn missen en in 1997 gaven ze een cd met een aantal liederen en een ricercare van Willaert uit onder de titel "O bene mio".

Mijn zoektocht deze morgen geeft mij ook nog een andere verrassing. Op radio Klara wordt deze voormiddag het Ave Regina coelorum van Willaert uitgezonden. Het is een uitvoering van de Capilla Flamenca op Eufoda nr 1359, een pas verschenen cd. Ik noteerde reeds twee jaar geleden dat de Capilla Flamenca dit motet op het repertoire heeft en het o.m. in Polen heeft uitgevoerd. Dat deze cd nu verschijnt is dan ook een blijde verrassing, denk ik, voor al wie van deze muziek houdt.

Ik was dus op mijn vorige e-mail te pessimistisch toen ik schreef dat onze Vlaamse koren Willaert wel kennen maar bijna nooit zingen.

Ik meen dat het goed is dat ik jullie dat schrijf.

Eenmaal onze website is uitgewerkt, kunnen dergelijke actualiteitsnieuwtjes gemakkelijker langs die weg de wereld ingestuurd worden. We maken er werk van!