WILLAERT NIEUWSBRIEF 060821

 

Waarde muziekvrienden

 

Donderdag a.s. 24 augustus 2006 start in Utrecht het HOLLAND FESTIVAL VOOR OUDE MUZIEK 2006. Deze 23ste editie heeft als thema: "VENECIE MUNDI SPLENDOR".

Het zal wel geen toeval zijn... We kunnen ook moeilijk veronderstellen dat het een afspraak was... Maar het is toch opvallend dat we deze zomer zoveel festivals voor oude muziek hebben die "VenetiŽ" als thema gekozen hebben.

We hadden Washington van 2 tot 25 juni, Hoorn (nl) van 7 tot 11 juni, Brugge van 22 juli tot 5 augustus en binnenkort Copenhagen eind oktober.

Al die festivals hebben werken van Willaert op het programma, behalve Brugge. Het zou in het Festival van Vlaanderen, naar we vernamen, een gebrek aan afspraak zijn tussen de festivalleiding en de ensembles.

We geven in bijlage wat meer gegevens over die festivals en we vermelden terloops ook nog andere concerten die we via internet vonden, waar muziek van Willaert wordt uitgevoerd. Het mag u niet ontgaan dat daar geen enkele Vlaamse productie bij is!

 

Voor verdere gegevens: www.adriaenwillaert.be. Tik op "actualia"

 

Namens de Adriaen Willaert Stichting

 

Arnold Loose

info@adriaenwillaert.be

 

 

CITAAT UIT HET MUZIEKTIJDSCHRIFT "GOLDBERG"

 

 

 

 

 

Adriaen Willaert (c.1490 - 1562)

 

"Although relatively underappreciated today, Willaert was one of the most dynamic and influential composers of the mid-16th century."